Fri fragt på alle ordrer
Kurv

Om os

Vores historie

På en af vores mange rejser rundt i Brasilien kom vi forbi en lille charmerende landsby i staten Minas Gerais. Vi forelskede på stedet i den og dens kreative atmosfære. Traditionelt håndværk er så sjældent nu til dags - og en helt landsby der lever af det - endnu sjældnere! Denne landsby er en gemt juvel - kendt af få - men stadig berømt for dens smukke, håndvævede tekstiler.

Designet og teknikkerne bag er gået i arv fra generation til generation og er unikt for netop denne landsby. Landsbyen blev starten på MURUMURU og er hjemstedet for vores traditionelle Mineiro tekstiler. 

Den dag i dag har vi et samarbejde med Luciane, Leia og Nego, som væver vores tekstiler på en gammeldags væv, og som alle har lært at væve som en del af en familietradition. Vi er stolte af at kunne være med til at viderebringe det smukke og unikke håndværk, som er gået i arv gennem generationer. 

 

Fascinationen af Latinamerika

Allerede inden vi besøgte 'vores' lille landsby, spirrede ideen om MURUMURU inde i mit hoved. Jeg var 26, boede et år i Brasilien med min brasilianske kæreste og skrev speciale om brasiliansk sprog. Planen var at tage noget af den brasilianske atmosfære med hjem og gøre til en del af livet i Danmark. At blive ved med at trække tråde til landet og kontinentet, som jeg havde brugt de sidste 7-8 år på at dyrke min fascination af. 

 

Navnet MURUMURU

Dybt inde i den brasilianske Amazonas regnskov vokser Murumuru-palmen. Dens frugt, murumuru-nøden, har mange egenskaber, kendt og brugt af mennesker igennem mange år. Alligevel er navnet for de fleste ukendt.

Murumuru-palmen og -nøden tjener som symbol på de dele af Brasilien, vi gerne vil vise dig: Små gemte skatter og juveler - ukendt for de fleste og derfor helt unikke. Og vi vil gerne dele dem med dig! 

 

De bedste hilsner

Isabel, Caio og Solvej Garcia

 

 

 

Håndvævede tæpper fra Brasilien 

 

 

 

 

Danish
Danish